HondenUitlaatService AlphaBB voor Bronckhorst en Zutphen
Berlinda en Kenrick Bodde - Meidoornstraat 9 - 7221 GE Steenderen - tel: 06 - 407 290 31 - info@alphabb.nl

Hoe werkt de HUS?

  • Lees eerst goed de Algemene Voorwaarden door.
  • Besluit u daarna om van de service van Alpha BB gebruik te gaan maken, bel of mail dan voor het maken van een afspraak.
  • Hierop volgt een ontmoeting bij u thuis om kennis te maken en voor het bespreken van uw wensen met betrekking tot de hond(en).
  • Naar gelang het gedrag, de leeftijd en de conditie van uw viervoeter, wordt hij/zij ingedeeld bij een groep.
  • Op het afgesproken tijdstip kom ik de hond(en) halen en krijgt hij een halsband om met daaraan een penning, voorzien van naam en telefoonnummer van Alpha BB.

De eerste keer.

Gaat de hond voor het eerst mee, dan gebeurt dit aangelijnd. Als hij goed reageert op de commando's en begrijpt dat hij met mij mee is, mag de lijn los.
Meestal gebeurt dit bij de tweede of derde wandeling.
Natuurlijk heb ik de zakken vol hondenkoekjes om uit te delen.

Hoe lang en waar wordt er gewandeld?

De honden gaan een uur wandelen in het bos of bij een recreatie plas (dit is seizoens gebonden). Ook in het bos komen we water tegen in de vorm van sloten en een beekje.
U begrijpt dat we het dan niet droog houden. Na afloop worden de honden moe, voldaan en zo schoon mogelijk weer thuis afgeleverd.

De voordelen van het wandelen in een groep.

Een hond is een sociaal dier dat behoefte heeft aan het leven in een roedel. Hierin vindt hij o.a. bescherming, voedsel, leiding en sociale contacten. Natuurlijk vormt u thuis met uw huisgenoten voor de hond de roedel. Maar u zult begrijpen dat hij ook contact wil met soortgenoten. Vooral voor de jonge hond, met name van de 8ste week tot een half jaar, is het heel belangrijk om te socialiseren. Hierdoor leert hij als het ware de hondentaal. Vooral ook het kennis maken met al die verschillende rassen. Een Engelse Bulldog ziet er toch wel heel anders uit dan een normaal type hond. Een Beagle loopt van nature altijd met zijn staart omhoog. In hondenogen ziet dat er heel dominant uit, hierdoor kunnen er misverstanden ontstaan.

Als een hond altijd alleen aan de lijn wordt uitgelaten en dan ook steeds het zelfde blokje om, kunnen er allerlei gedrags problemen ontstaan, die weer tot ergernis leiden bij de eigenaar.

Voor de volwassen hond is het ook belangrijk om er eens even uit te zijn en lekker met soortgenoten te kunnen ravotten, zwemmen, snuffelen, lekker rollen in het gras enz.. Hierdoor kan hij zich lichamelijk en, ook heel belangrijk, geestelijk uit leven, zodat hij tevreden thuis komt en zich rustiger en evenwichter zal gedragen.

Investeer tijd en aandacht.

Als u overweegt een hond aan te schaffen bedenk dan dat, vooral in het begin, er veel zorg moet worden besteed aan de opvoeding en het socialiseren van de hond. Ga met hem op cursus. Hier krijgt u een goede begeleiding zodat u samen op een prettige manier kunt leren. Ook zijn er vele soorten van sportieve bezigheden voor u en uw hond. Denk aan Flyball, behendigheid, frisbee training, speurwerk, jacht, reddingshondentraining enz. enz. Lees ook eens een boek over roedelgedrag en hondentaal. Hoe leert een hond?
Er gaat een wereld voor u open!

Beleefd aanbevolen voor de broodnodige beweging, sociale contacten en geestelijke gezondheid van uw hond en een zorg minder voor uzelf.

Baak - Hengelo - Steenderen - Toldijk - Vierakker - Vorden - Wichmond - Warnsveld - Zutphen-Leesten(west en oost)