HondenUitlaatService AlphaBB voor Bronckhorst en Zutphen
Berlinda en Kenrick Bodde - Meidoornstraat 9 - 7221 GE Steenderen - tel: 06 - 407 290 31 - info@alphabb.nl

Opvoeding en training

Bij Berlinda kunt u terecht voor de opvoeding tot fijne huishond van pup tot volwassen hond.
Er wordt gewerkt met positieve methodes en er is veel aandacht voor persoonlijke wensen.
Wat is voor u belangrijk binnen uw thuissituatie. Wat wilt u dat de hond leert voor de dagelijkse omgang.
Uiteraard wordt van u verwacht dat u samen met uw hond thuis het nodige ”huiswerk” doet, om tot een zo goed mogelijk resultaat te komen.
U leert van alles over hondengedrag, hoe leert een hond, spelletjes, wandel etiquette voor in het bos, voeding, verzorging en wat we verder tijdens de lessen op ons pad tegenkomen.

Clickertraining

Misschien hebt u er al eens van gehoord. D.m.v. een klein doosje dat een klik geluid maakt als u er op drukt, kunt u heel nauwkeurig het gewenste gedrag markeren en daarna belonen.
Deze manier van trainen wordt o.a. gebruikt voor het trainen van dierentuindieren, dolfijnen, hulp- en geleidehonden, kippen, cavia’s, enz.
Zo leert de olifant dat het optillen van zijn poot, hem wat lekkers oplevert, waardoor de verzorgers b.v. zijn voet kunnen verzorgen.
Het is een hele leuke en positieve manier voor dier en mens om allerlei oefeningen aan te leren zoals uw hond op commando de deur te laten sluiten, de lichtknop te bedienen, z’n speelgoed op te ruimen, enz., enz.

Wilt u iets sportiefs doen met uw hond, dan kunt u ook eens aan de slag gaan met een deel van het Politiehonden 1 programma van de Koninklijke Nederlandse Politiehonden Vereniging (KNPV)* .
Dit bevat geen bijtwerk maar wel allerhande appèloefeningen.
Het aangelijnd volgen van een bepaald patroon, onaangelijnd volgen met omcommanderen van links naar rechts, naast de fiets volgen, springen van haag, kuil en klimschutting, 3 minuten afliggen met geleider uit zicht, zoeken en apporteren van voorwerpen, opsporen en verwijzen van een voorwerp/persoon in het bos, zwemtraining (zomer).
Ook hier wordt zoveel mogelijk gewerkt met positieve methodes en de training wordt opgebouwd naar gelang de leeftijd en ervaring van de hond.
Het doel is om op een prettige manier met uw hond te bezig te zijn, waardoor er een betere band ontstaat doordat u zowel aan de lichamelijke als aan de geestelijke conditie van uw trouwe 4voeter werkt.
U werkt bij ons niet voor een diploma maar voor een betere verstandhouding met uw hond.

De meeste lessen zijn individueel en de puppylessen worden vanaf 8 weken bij u thuis gegeven.
Voor meer informatie bel of mail.

Baak - Hengelo - Steenderen - Toldijk - Vierakker - Vorden - Wichmond - Warnsveld - Zutphen-Leesten(west en oost)